Om företaget


Westbergh Upplevelser AB utvecklar och säljer regionala paketerade kulturupplevelser och riktar oss främst till kultur- och matintresserade människor. Vår målgrupp är både företag och privatpersoner.

Företaget grundades 2009 och flera av produkterna är utvecklade i Kalmar Science Parks inkubatormiljö. Vår första produkt var cykelupplevelser med natur, konst och kultur under namnet Bikeisland.

2010 utökade vi verksamheten med guidade matvandringar på Öland. Vi utvecklade vandringen ”Alvaret – Sveriges Provence” som går i södra Ölands världsarv. Samma år utökade vi också med dramatiserade historievandringar i Kalmar. Konceptet heter ”Vandra i Vasakungarnas fotspår”. Vandringarna finns i tre olika teman och till varje vandring finns som tillval en specialkomponerad meny.

2011 var det dags för ”Farliga rackare och elaka spöken” – en mörkervandring i Kalmar stad. Ett koncept som vi utvecklade i samarbete med ett annat företag.

2013 utvecklade vi konceptet Farliga rackare och elaka spöken med nya otäcka hemskheter och berättarna har teatervana. Gamla, mörka historier får ett nytt liv. Vågar du gå med?

Samma år hade vi också premiär för ”Stenkusten – en matvandring i Skumtimmens landskap”. Vi har utvecklat en ny guidad matvandring med öländska delikatesser och berättelser, sägner och skrönor från Öland och vandringen går på norra Öland.

2014 erbjuder vi nya guidade matvandringar på Öland. Vi har utvecklat två spännande turer med öländska delikatesser och lokala berättelser och skrönor. En av vandringarna utgår från Ottenby på södra udden och en från Capellagården i Vickleby.

2016 blev jag prisbelönad av Smålands & Ölands Gastronomiska Akademi för min kunnighet och mitt stora engagemang i att leda matvandringar på Öland.

2017 kom min första bok ”Öländska skrönor och bönor” ut på Isabergs förlag.

2018 startade jag korta matvandringar på Öland som ett komplement till de långa matvandringarna.

2019 erbjuder vi nya stadsvandringar i Kalmar på tema Kalmars mathistoria.

Övrig verksamhet
Konsult – paketering
Det är upplevelsen som är besöksanledningen, inte boendet. Jag hjälper dig med att skapa en upplevelse runt ditt boende eller ditt besöksmål. Jag kan hjälpa dig med allt från idé, research, manus till färdig produkt. Jag är  duktig på paketering och hjälper er gärna att utveckla er verksamhet med min kunskap.

Projektledning
Jag 
driver projekt kring samarbeten, nätverksbyggande och marknadsföring.

Inspirerande föreläsningar
Föreläsningar inspirerar till utveckling. Jag kommer gärna och berättar om företaget och hur verksamheten har byggts upp.

Ägarskap
Ägare  av Westbergh Upplevelser AB är Karin Westbergh
Utbildning – fil. kand i matematik, bibliotekarie, öländsk natur- och kulturguide, guide i Kalmar och natur- och kulturguide i Glasriket. Kurser i företagsekonomi, internet och kommunikation, ledarskap och marknadsföring på Linnéuniversitetet.

Innan jag startade företag arbetade jag bland annat som bibliotekschef och kultur- och fritidschef. Jag har också arbetat med projektledning både nationellt och internationellt. I samband med dessa uppdrag har jag arbetat med projektering, projektledning och redovisning. Jag har också föreläst både i Sverige och internationellt på uppdrag av Svenska Institutet.

Jag har alltid tyckt om att vara ute i naturen och mina intressen är kultur, konst, mat och friluftsliv. Jag gillar också att resa och fotografera.

Vad som fascinerar mig mest i mitt nuvarande jobb är utveckling av verksamheten, marknadsföring och kontakten med alla trevliga människor. Sydöstra Sverige är en fantastisk region med en storslagen natur, stora kulturella värden och en spännande historia.

Karin Westbergh CV

Välkommen att kontakta mig

Karin Westbergh