Stenkusten – en matvandring i Skumtimmens landskap


895:- Pris per vuxen person. 56
Guidade matvandringar på Öland – en kulinarisk upplevelse för kropp och själ.

Följ med på en guidad matvandring längs Stenkusten på nordvästra Öland!

Här väntar allt från öländska charkuterier, naturbetat kött, salami, läckra ostar, lokalt bröd, bönsallad, chutney och annat njutbart. Mat och dryck som bjuds kommer från norra Öland. Nästan allting som står på menyn hittar du bara här på Öland, sällan i vanliga matbutiker. Här blir det gastronomiska upplevelser utöver det vanliga. Matvandringen är en upplevelse för kropp och själ. Du känner dofterna, hör fågelkvittret och njuter av den höga himlen och närheten till havet.

Du vandrar tillsammans med en kunnig och engagerad guide mellan olika vackra platser längs den dramatiska och natursköna Stenkusten på nordvästra Öland. Längs vägen görs flera matstopp för att avnjuta öländska läckerheter som vi dukar upp i  naturen. Under vandringen berättar guiden om traktens kulturhistoria och bjuder på öländska delikatesser med en och annan skröna. Matvandringen avslutas med besök på Marsjö Strutsgård där vi njuter av fler öländska läckerheter som kroppkaka, lufsa och ostkaka gjord på strutsägg med hemlagad sylt och vispad grädde.

Fakta
Vandring: Ca 4 kilometer med start vid skurkvarnen i Jordhamn klockan 11.00.
Tidsåtgång: Ca 4 timmar inklusive matstoppen.
Klädsel: Bekväma vandringsskor och kläder efter väder.
Det är en utomhusaktivitet. Vid mycket dåligt väder serveras maten inomhus.
Terrängen är ganska lätt att vandra i. Turerna är INTE handikappanpassade.

Väder- och avbokningsgaranti! 
Jag garanterar att ni alltid, om ni önskar, får inbetalda pengar tillbaka om arrangemanget ställs in. Om ni själva skulle få förhinder och avbokar via telefon 076 212 90 17 senast 48 timmar före arrangemanget betalar jag tillbaka inbetalda pengar minus 10% i administrationsavgift. 

Pris och bokning
Ordinarie: 895 kronor inklusive moms.
Barn: 7-12 år i vuxens sällskap 455 kronor inklusive moms.
Boka aktivitet gör ni enkelt genom att klicka på KÖP knappen.
Om du vill betala med faktura, maila mig din bokning på info@visitkalmaroland.com

Grupper & Företag
Om ni är en grupp kan ni boka egen dag och egen guide enligt överenskommelse. Minidebitering 8 950 kronor inklusive moms (10 deltagare).

OBS!  Vi säljer presentkort – våra populära presentkort är omtyckta födelsedagspresenter och julklappar för dig som vill vara ute i god tid.

 


Det finns ingenting att boka för tillfället.