Spännande historiska stadsvandringar

Ta med dina vänner eller kollegor på en spännande stadsvandring genom historiens och matens Kalmar! Till varje vandring finns en specialkomponerad meny som tillval.
Ni vandrar tillsammans med en kunnig och engagerad guide som berättar om Kalmars långa och dramatiska historia och tar er med till unika miljöer.

Sekelskiftesvandring i Kalmar

Bland storkapitalister, tändstickskungar och alldeles vanligt folk

Följ med till Kalmar på punschverandornas tid! En spännande sekelskiftesvandring med berättelser om Jeanssondynastins fängslande historia, tändstickskungar och alldeles vanligt folk. Upplev stadens industrialisering med järnvägen, Kalmarsundsfärjorna och ångkvarnen.
Tidsåtgång: ca 1,5 tim

Mer information om vandringen och bokningsförfrågan.

    

Äventyr

Utmana vänner eller kollegor på ett spännande fotosafari i Kalmar.

Fartfylld fotosafari i Kalmar city

Fotosafari är en tävling där ni får foton som visar intressanta platser  i historiska områden. Fotosafarin går ut på att hitta motivet på bilderna och fota hela laget på plats.
Hela fotosafarin tar drygt en timme och kan avslutas med mat och dryck.
Läs vad som ingår och gör en bokningsförfrågan.

 

Mörkervandring i Kalmar

Farliga rackare och elaka spöken – en mörkervandring, är en skrämmande tur genom sägnernas och skräckens Kalmar. Lyssna till spöklika berättelser ur Kalmars mörka historia och följ med på en kuslig vandring genom mörka gränder och bastioner.  Farliga rackare och elaka spöken arrangeras via Karin Westbergh som fortsätter i egen regi via Temavandringar

Ni kan boka egen guide och egen dag året runt. 

Vilken tur blir din favorit? Vandra i Vasakungarnas fotspår


Mörkervandring


Äventyr