Följ med på en Öländsk prisbelönad matvandring!

En kulinarisk upplevelse för kropp och själ. Ni vandrar tillsammans med en kunnig och engagerad guide som berättar om traktens mat- och kulturhistoria. En och annan skröna utlovas också!
Längs vägen görs matstopp för att avnjuta öländska läckerheter som vi dukar upp i  naturen. I samarbete med lokala matproducenter har vi valt ut Ölands finaste delikatesser. Allt är närproducerat.
Upplev det öländska ljuset, känn 
dofterna och njut av den höga luften och havet.

Matvandringarna utgår från tre av Ölands vackraste platser: 

Stora Alvaret

Världsarvet – en kort matvandring i södra Ölands odlingslandskap, en njutbar smaka-på-Öland-upplevelse.
Tid 2 tim.  495 kr  per person.

Alvaret – en kulinarisk vandring i Sveriges Provence med flera rikliga matstopp med öländska läckerheter och drycker.  Tid ca 4,5 tim. 995 kr per person.

Dramatiska Stenkusten 

Stenkusten – en matvandring i Skumtimmens landskap, ett mättande matstopp  med öländska delikatesser och en överraskning. Tid ca 2,5-3 tim. 595 kr per person.

Södra Ölands udde, Ottenby

Matvandring – Ottenby på Ölands södra udde för dig som älskar mat med flera rikliga matstopp samt vår specialkomponerade Ölandstapas. Tid ca 4,5 timmar. 1095 kr per person.

Lokala charkuterier, öländska ostar och marmelader så som havtornsmarmelad, samt hummus tillverkad av öländska bönor är bara ett axplock av de läckerheter som avnjuts och dukas upp i naturen. Allt är närproducerat och delikatesserna har valts ut i samarbete med öländska matproducenter.

Så här bokar du.

Klicka på aktuell vandring. Under respektive vandring finns alla datum.
För betalning mot faktura kontakta oss info@visitkalmaroland.com

Företag och grupper är välkomna att boka en egen dag och guide. Mer om det hittar du här.
Avbokningsvillkor hittar du under respektive matvandring.

I tävlingen arrangerad av Smålands & Ölands Gastronomiska Akademi kom vi på andra plats för framstående insatser i kategorin ”Destinations- och landsbygdsutveckling genom matupplevelse” 2016. Motiveringen är: ”För sin stora kunskap och utpräglade engagemang i att leda matvandringar på Öland”.

Välkommen med din bokning!