Om oss


Visit Kalmar Öland
Vi erbjuder kulturella och kulinariska äventyr i trakterna kring Kalmar och Öland.

Vi är det självklara kulturvalet för såväl gammal som ung. Vi sätter upplevelsen i centrum och arbetar för att du ska få ett så innehållsrikt och minnesvärt äventyr som möjligt.

Vi blandar god mat, natur, kultur och hälsa i oförglömliga upplevelser som du kommer att minnas länge. Våra upplevelser ska både vara roliga, intressanta och lärorika samtidigt som de ska ge dig en känsla av harmoni för alla sinnen.

Våra tre ledord är friluftsliv, gastronomi och kulturhistoria. Vi vill uppnå hälsa för både kropp och själ!

Maten är central i verksamheten och vare sig du vill vandra i naturen eller i staden kommer du få uppleva goda och lokala matupplevelser!

Kultur och historia är något som alltid följer med oss! Under stadsvandringarna får du möjlighet att på ett spännande och lättillgängligt sätt lära dig mer om vår historia.

På matvandringarna berättar vi om de öppna landskapen och naturen runt omkring och om den goda maten.

Vi arbetar också med konsultuppdrag – tveka inte att kontakta oss om du behöver hjälp med att utveckla din verksamhet inom besöksnäringen.

Om företaget

2021 överlät Karin Westbergh Visit Kalmar Öland till Charlotte Axelsson. Karin fortsätter med med sina temavandringar i mindre skala och vi hoppas att hon kommer hit då och då.  Charlottes företag Seduction AB utvecklar och säljer paketerade utflykter och vandringar. Våra kulturupplevelser riktar sig till alla som är kultur- och matintresserade. Vår målgrupp är både företag och privatpersoner.

Karin grundade Visit Kalmar Öland 2009 och flera av produkterna är utvecklade i Kalmar Science Parks inkubatormiljö. Vår första produkt var cykelupplevelser med natur, konst och kultur under namnet Bikeisland.

2010 utökade vi verksamheten med guidade matvandringar på Öland. Vi utvecklade vandringen ”Alvaret – Sveriges Provence” som går i södra Ölands världsarv. Samma år utökade vi också med dramatiserade historievandringar i Kalmar. Konceptet heter ”Vandra i Vasakungarnas fotspår”. Vandringarna finns i tre olika teman och till varje vandring finns som tillval en specialkomponerad meny.

2011 var det dags för ”Farliga rackare och elaka spöken” – en mörkervandring i Kalmar stad. Ett koncept som vi utvecklade i samarbete med ett annat företag.

2013 utvecklade vi konceptet Farliga rackare och elaka spöken med nya otäcka hemskheter och berättarna har teatervana. Gamla, mörka historier får ett nytt liv. Vågar du gå med?

Samma år hade vi också premiär för ”Stenkusten – en matvandring i Skumtimmens landskap”. Vi har utvecklat en ny guidad matvandring med öländska delikatesser och berättelser, sägner och skrönor från Öland och vandringen går på norra Öland.

2014 erbjuder vi nya guidade matvandringar på Öland. Vi har utvecklat två spännande turer med öländska delikatesser och lokala berättelser och skrönor. En av vandringarna utgår från Ottenby på södra udden och en från Capellagården i Vickleby.

2016 blev vi prisbelönade av Smålands & Ölands Gastronomiska Akademi för vår kunnighet och stora engagemang i att leda matvandringar på Öland.

2017 kom Karin Westbergh ut med sin bok ”Öländska skrönor och bönor”, Isabergs förlag.

2018 startade våra korta matvandringar på Öland.

2019 erbjöd vi stadsvandringar i Kalmar på tema Kalmars mathistoria.

Övrig verksamhet
Konsult – marknadsföring, paketering
Vi hjälper dig med att skapa en upplevelse runt ditt boende eller ditt besöksmål. Idéer det har vi gott om, till det tillkommer research och manus till färdig produkt. Vi står även till tjänst med paketering och marknadsföring och hjälper er gärna att utveckla er verksamhet.

Ägarskap
2021 överlät Karin Westbergh Visit KalmarÖland till Seduction AB som ägs av Charlotte Axelsson. Karin fortsätter med med sina temavandringar i mindre skala och vi hoppas att hon kommer hit då och då. Hon är en verklig inspirationskälla.

Innan jag tog över företaget arbetade jag med marknadsföring, pr och projektledning både nationellt och internationellt.

Mina intressen är identiska med Karins. Hon liksom jag har alltid tyckt om att vara ute i naturen, och båda gillar vi kultur, konst, mat och friluftsliv. Samt att upptäcka nya saker när vi reser.

Vad som fascinerar mig mest i det här jobbet är alla möten med andra människor och att få bidra till glädje och gemenskap.

Välkommen att kontakta mig!

Charlotte Axelsson
0763-22 84 88
info@visitkalmaroland.com