Om oss


Visit Kalmar Öland
Vandra och avnjut lokal mat ute i naturen

Öland och Kalmar i mitt hjärta

Närheten till havet gör att luften är lätt att andas. Men det är det öländska ljuset som trollbinder en. Ljuset går inte att beskriva i ord – det måste upplevas

Charlotte Axelsson heter jag som driver Visit Kalmar Öland. En småländska, sprungen från Hovmantorp, som nu får göra något som jag älskar – att arrangera och skapa utflykter till fots eller cykel som får dig att njuta med alla dina sinnen.

Här får du smaka lokal mat på riktigt. Jag pratar delikatesser som är lokalt producerade av folk från Öland och Kalmar, allt från surkål, charkuterier på naturbetat kött, marmelader och ostar på öländsk mjölk, choklad, till bröd på ölandsvete, säsongens grönsaker och öländska bönor i olika former.

Öland har en fantastisk variationsrik natur, med Alvarets utsträckta vidder, havet, kalkstensklippor, böljande lövskog och öppna fält. ”Det här känns inte som Sverige.” var det någon som sa.

Maten är alltid i fokus. Vare sig du vill vandra i naturen eller i staden. Välmående, glädje och gemenskap är grunden i allt jag gör.

Min ambition är att du ska få uppleva det bästa som Öland och Kalmar har ett erbjuda när det gäller natur, lokal mat och kultur.

Vad som inspirerar mig mest i det här jobbet är alla möten med er gäster, lokala mathantverkare, odlare och entreprenörer utan er finns inte Visit Kalmar Öland.

Varmt välkommen till Kalmar och Öland!

Charlotte Axelsson
Guide och VD
0763-22 84 88
info@visitkalmaroland.com

Visit Kalmar Öland ägs och drivs av Charlotte Axelsson via bolaget Seduction AB sedan våren 2021. Hon övertog verksamheten av Karin Westberg som numera har guidade turer i sin sommarort Kristianopel.

Charlotte Axelsson har ett förflutet inom marknadsföring, pr och projektledning både nationellt och internationellt.