Smaka på Mittlandet 2024


Matvandring på Öland

Uforska Ölands smakrika mat och bortglömda natur

Följ med på en guidad matvandring i ett nästan bortglömt område på Öland – Mittlandets skog och hagar – ett uråldrigt landskap som gömmer världsunika naturvärden. Här skapar mulens magi de öländska sensationella smakerna.

Möt biologen, tillika fåruppfödare, Caroline Kindblom som tar dig ut på en odyssé i landskapets historia och fårens värld.

Under ekarnas gröna kronor bjuder Charlotte Axelsson in till en smakupplevelse på öländska delikatesser med anknytning till Mittlandet. Här får du uppleva smakerna av Öland när de är som allra bäst. Det blir salami, fårkött, bönsallad och säsongens grönsaker. Samt avsmakning av honung.

Du vandrar mitt i den öländska gröna hasselskogen, som du inte hittar någon annanstans i världen. I hagen hälsar vi på fåren, med lite tur är de på kelhumör! 

Naturen skiftar och så gör säsongens skafferi så varje guidning med Caroline och smaktillfälle med Charlotte blir unik. Det blir goda minnen och aha-upplevelser att ta med hem.

Välkommen till Ölands Mittland!

Information

Vandring: ca 1,5-2 km med start i Mittlandsgården
Tidsåtgång: ca 3 tim
Klädsel: bekväma stabila vandringsskor och kläder efter väder. Vi går i skogen på ojämnt underlag, i lättsamt tempo. Det är en utomhusaktivitet. 
Ta med: egen vattenflaska om det varmt ute

Pris och bokning

Ordinarie: 595 kronor inklusive moms.
Barn: 7-12 år i vuxens sällskap 250 kronor inklusive moms.
Om du vill betala med faktura, mejla oss din bokning på info@visitkalmaroland.com.

Vänligen ange allergi eller kost att ta hänsyn till när du bokar din biljett.

BOKA HÄR

Tillgängliga datum och tider 2024

DatumTidTillgänglighetBoka
Lö 29 juni11.00Lediga platserBOKA
Sö 8 sept11.00Lediga platserBOKA

Bokningsvillkor

Biljetten är inte personlig utan kan överlåtas. Du får garanterat inbetalda pengar tillbaka om arrangemanget ställs in av arrangören. Om ni själva skulle få förhinder och avbokar via telefon 0763-22 84 88 eller mejl info@visitkalmaroland.com senast 48 timmar före arrangemanget återbetalas inbetalda pengar. Sker det efter behåller vi 10% i administrationsavgift.

Grupper och företag

Om ni är en grupp kan ni boka egen dag och egen guide enligt överenskommelse. Minidebitering 5 950 kronor inkl moms (10 deltagare), ex moms för företag.

Vi säljer presentkort. Våra populära presentkort är omtyckta födelsedagspresenter och julklappar för dig som vill vara ute i god tid.