Alvaret runt. Cykla på södra Öland


3190:- Från pris, per person.
Alvaret runt. Cykla på södra Öland och bo mitt i världsarvet!
2 cykeldagar och 3 övernattningar

Ni cyklar i världsarvet Södra Ölands Odlingslandskap och upplever Stora Alvaret som kallas för Nordens Provence. Stora Alvaret är ett av världens mest säregna och storslagna kulturlandskap. Njut av det öppna landskapet med betande kreatur, känn dofterna, lyssna till fågelkvittret och upplev den höga himlen och närheten till havet.

På Öland finns ett speciellt ljus och på södra Öland bor flera konstnärer. Här finns också många gårdsbutiker med lokala delikatesser, gallerier och konsthantverkare.

Ni bor bekvämt på hotell Allégården i idylliska byn Kastlösa och cyklar med lätt bagage. I hotellets trädgård finns en pool öppen juni-augusti och byn är känd för sina vackra Ölandsgårdar.

I cykelturen Alvaret runt med 2 cykeldagar ingår
Ankomst till Kastlösa och incheckning på Allégården från klockan 15.00. Ni har möjlighet att testa cyklarna, upptäcka byn och ta ett dopp i poolen. På kvällen serveras en tvårätters middag tillagad av lokala råvaror. Alkoholfri dryck ingår. Vi  finns att köpa. Efter en god natts sömn är det dags för frukost. Lunchpaket plockar ni själva från frukostbuffén. Två dagars cykeläventyr. När ni kommer tillbaka på kvällarna serveras en vällagad tvårätters middag tillagad av lokala råvaror. Alkoholfri dryck ingår. Vin/öl finns att köpa. Övernattning i hotellrum på Allégården.

3 hotellnätter
3 frukostbuffé
3 tvårätters middag tillagad av lokala råvaror och alkoholfri dryck. Vin/öl finns att köpa
2 lunchpaket där du själv plockar din lunch från frukostbuffén
Färdbeskrivningar för två cykeläventyr med tips på konst, kultur och sevärdheter längs vägen
Detaljerade cykelkartor för två cykeläventyr
3-växlad cykel med cykelkorg och hjälm

Tillgänglighet
25 april – 25 september

Startdagar
Enligt överenskommelse

Varaktighet
Två cykeldagar och tre övernattningar. Total cykling ca 80 kilometer. Start och mål på Allégården i Kastlösa där cyklar och lunchpaket hämtas

Resfakta
2 cykeldagar och 3 övernattningar.

Dag 1: Kastlösa mitt i världsarvet Södra Ölands Odlingslandskap
Ankomst och incheckning från klockan 15.00. Prova cyklarna och upptäck ”konstnärsbyn” Kastlösa som ligger på gränsen till Stora Alvaret. På kvällen serveras en vällagad tvårätters middag med dryck.

Dag 2: Världsarvet med Stora Alvaret, kalksten, radbyar, gallerier, Kalmarsund och Östersjön
Efter frukost cyklar ni från Kastlösa och norrut i världsarvet. Ni får med er lunchpaket och dryck och cyklar genom idylliska byar och över Stora Alvaret, ett av världens mest säregna kulturlandskap. Flertusenåriga betestraditioner och tunna jordar på kalkstensberggrunden har skapat förutsättningar för ett mycket speciellt växt- och djurliv. Varje årstid har sin charm – på våren med sprakande blomsterprakt och sånglärkornas drill och på sommaren med dofter av blommande Backtimjan. På Öland finns ett speciellt ljus och på södra Öland bor flera konstnärer. Här finns också gårdsbutiker med lokala delikatesser, gallerier och konsthantverkare. Längs vägen passerar ni Haga Park med härligt bad vid Kalmarsund, konstnärsbyn Vickleby med Carl Malmstens Capellagården och Östersjön med svalkande bad. Övernattning på Allégården. På kvällen njuter ni av en vällagad tvårätters middag med alkoholfri dryck. Vin/öl finns att köpa. Passa på att ta en kvällspromenad när det är mörkt och upplev den öländska stjärnhimlen. Dagens cykeltur är ca 41 kilometer. Ca 45 kilometer om ni väljer ett lite längre alternativ.

Dag 3: Världsarvet med Stora Alvaret, betande kreatur, blomsterprakt, idylliska byar, väderkvarnar, fågellokaler, sälskyddsområde, Östersjön och Kalmarsund
Efter frukost cyklar ni från Kastlösa och söderut i världsarvet. Turen går på bra vägar genom ett grönskande och naturskönt landskap med pittoreska byar och över Stora Alvaret med magisk skönhet och betande kreatur. Ni får med er lunchpaket och dryck. Visste du att Öland är kotätast i Sverige? De öländska kossorna är fler än människorna på ön. Betesmarker är alvaret och sjömarkerna, som också är värdefulla fågelområden och ett eldorado för den fågelintresserade. Längs vägen finns ett fågelområde som är utmärkt för sträckfågelskådning och ett sälskyddsområde med knubbsälar. Det finns flera tillfällen till bad, både i Östersjön och i Kalmarsund och många vackra platser där ni kan avnjuta dagens lunchpaket. Ni cyklar genom flera små byar och förbi flera väderkvarnar. Övernattning på Allégården. På kvällen njuter ni av en vällagad tvårätters middag. Alkoholfri dryck ingår. Vin/öl finns att köpa. Passa på att ta en kvällspromenad och titta på Valdemar Lorentzons fina altarfresk och de vackra gamla ölandsgårdarna. Dagens cykeltur är ca 40 kilometer.

Dag 4: Frukostbuffé och utcheckning

Pris Alvaret runt – 2 cykeldagar, vid del i dubbelrum
3 190 kronor/person 
2 940 kronor/person om du har egen cykel

Tillval
– enkelrumstillägg 700 kronor
– extranatt 495 kronor/person vid del i dubbelrum

Bokningsförfrågan gör ni enkelt genom att maila info@kastlosa.se
Ange ”Alvaret runt”, önskat startdatum, kontaktuppgifter och hur många ni är tack.