Spännande historiska stadsvandringar

Vandra i Vasakungarnas fotspår! Ta med dina vänner eller kollegor på en spännande stadsvandring genom historiens Kalmar! Till varje vandring finns en specialkomponerad meny som tillval.
Ni vandrar tillsammans med en kunnig och engagerad guide som berättar om Kalmars långa och dramatiska historia och tar er med till unika miljöer.
Vandringarna finns i olika teman: Stadsvandring med guide och berättelser på olika teman, Mörkervandring – Farliga rackare och elaka spöken eller Äventyr med Fotosafari och Skattjakt. Vilken tur blir din favorit?  

Ni kan boka egen guide och egen dag året runt. Klicka på respektive vandring för priser.

Det nya Kalmar –  Den nya staden – Gör sällskap med rådman Caspar Hoppenstedt på en promenad genom 1600-talets Kalmar och lyssna till berättelser och spännande livsöden. En kulturhistorisk vandring i Barockens Kalmar där stadens unika arkitektur på ett makalöst sätt har bevarat minnet av Stormaktstiden.

Bland storkapitalister, tändstickskungar och alldeles vanligt folk – Följ med till Kalmar på punschverandornas tid! En spännande sekelskiftesvandring med berättelser om Jeanssondynastins fängslande historia, den svenska jultomtens moder Jenny Nyström och många andra. Upplev stadens industrialisering med järnvägen, Kalmarsundsfärjorna och ångkvarnen. Guiden tar dig med till unika miljöer.

Kalmars kungliga dass och runda lägenheter En trevlig upptäcktsfärd i centrala Kalmar där guiden berättar om Kalmars historia och Kalmar idag. Visste du att Erik den XIV hade en hemlig flyktväg via det kungliga dasset på Kalmar Slott? Att det finns runda lägenheter i vattentornet? Att IRON Man som blivit så populärt med deltagare från 49 länder? För företag och grupper.
Ges även på engelska.

Mörkervandring
Farliga rackare och elaka spöken – en mörkervandring, en skrämmande tur genom sägnernas och skräckens Kalmar. Lyssna till spöklika berättelser ur Kalmars mörka historia, smaka på Skägg-Eriks hemliga dryck och följ med på en kuslig vandring genom mörka gränder och bastioner.

Äventyr
Utmana dina kollegor på ett spännande äventyr i Kalmar!
Följ med på en fartfylld fotosafari i Kalmar city. Ni får foton som visar vägen till intressanta platser i historiska områden. Tävlingen går ut på att hitta motivet på bilderna och fota hela laget på plats. Hela fotosafarin tar drygt en timme och kan avslutas med mat och dryck.

Vilken tur blir din favorit? 

Vandra i Vasakungarnas fotspår. PDF för utskrift


Vandra i Vasakungarnas fotspår


Mörkervandring


Äventyr