Spännande historiska stadsvandringar

Vandra i Vasakungarnas fotspår! Ta med dina vänner eller kollegor på en spännande stadsvandring genom historiens och matens Kalmar! Till varje vandring finns en specialkomponerad meny som tillval.
Ni vandrar tillsammans med en kunnig och engagerad guide som berättar om Kalmars långa och dramatiska historia och tar er med till unika miljöer.

Ni kan boka egen guide och egen dag året runt. Mer information finns vid respektive vandring.

Mörkervandring
Farliga rackare och elaka spöken – en mörkervandring, en skrämmande tur genom sägnernas och skräckens Kalmar. Lyssna till spöklika berättelser ur Kalmars mörka historia, smaka på Skägg-Eriks hemliga dryck och följ med på en kuslig vandring genom mörka gränder och bastioner. Klicka på länken Farliga rackare och elaka spöken för mer information och bokningsförfrågan.

Sekelskiftesvandring i Kalmar
Bland storkapitalister, tändstickskungar och alldeles vanligt folk. Klicka på länken  Bland storkapitalister, tändstickskungar och alldeles vanligt folk för mer information och bokningsförfrågan.

Lär känna Kalmars mathistoria – med smak av ryskinspirerade Biff à la Lindström
Lär känna det okända Kalmar – följ med tillbaka till åren runt sekelskiftet 1900 – och ät och drick som man gjorde då. Du får en kulinarisk inblick i Kalmars mathistoria med en härlig blandning av historia, skrönor och matkultur.
Stadsvandringen avslutas med den klassiska rätten Biff à la Lindström som skapades i Kalmar 1862 av kapten Henrik Lindström som växte upp i Sankt Petersburg under 1800-talet. Vegetariskt alternativ finns. Lättöl/vatten och kaffe/te och choklad ingår. Minsta antal deltagare 10 personer. Kontakta oss för bokningsförfrågan info@visistkalmaroland.com

    

Kulinarisk vandring i Kalmar – med berättelser om pizza, kinesiska rätter och bruna bönor
Följ med på en stadsvandring i matens tecken – och njut av lokala smaker och dofter. Du får en kulinarisk inblick i Kalmars mathistoria med en härlig blandning av historia, skrönor och matkultur.
Efter stadsvandringen bjuder vi på lokala läckerheter – en delikatesstallrik med doftande ostar, närproducerat kallskuret, öländsk bönsallad och annat smått och gott. Vegetariskt alternativ finns. Lättöl/vatten och kaffe/te och choklad ingår. Minsta antal deltagare 10 personer. Kontakta oss för bokningsförfrågan info@visistkalmaroland.com

Äventyr
Utmana dina kollegor på ett spännande äventyr i Kalmar!
Följ med på en fartfylld fotosafari i Kalmar city. Ni får foton som visar vägen till intressanta platser i historiska områden. Tävlingen går ut på att hitta motivet på bilderna och fota hela laget på plats. Hela fotosafarin tar drygt en timme och kan avslutas med mat och dryck. Minsta antal deltagare 10 personer. Kontakta oss för bokningsförfrågan info@visistkalmaroland.com

Ni kan boka egen guide och egen dag året runt. Mer information finns vid varje vandring.

Vilken tur blir din favorit? Vandra i Vasakungarnas fotspår


Mörkervandring


Äventyr