Företag & grupper


Dags för en kick Off, konferens eller en trevlig aktivitet med goda vänner? Vi arrangerar kulturella och kulinariska äventyr i trakterna kring Kalmar och Öland! 

Vad erbjuder vi!

Följ med Karin på en öländsk prisbelönad matvandring!
Guidade matvandringar med lokala delikatesser – en kulinarisk upplevelse för kropp och själ. Känn dofterna, lyssna till fågelkvittret, och smaka på Ölands finaste delikatesser mitt i den storslagna naturen med närhet till havets brus. Ni vandrar tillsammans med Karin Westbergh som är en kunnig och engagerad guide. Längs vägen görs matstopp för att avnjuta öländska läckerheter som vi dukar upp i naturen. Under vandringen berättar Karin om traktens kulturhistoria och bjuder på en och annan skröna. Lång matvandring (4 timmar) minidebitering 7 950 kronor exklusive moms. Kort matvandring (2 timmar) minidebitering 3 550 kronor exklusive moms. För mer information klicka på länken Guidade matvandringar på Öland .

Utmana dina kollegor på ett spännande äventyr i Kalmar!
Följ med på en fängslande fotosafari i Kalmar city.
Ni får foton som visar vägen till spännande platser i historiska områden på Kvarnholmen i centrala Kalmar. Tävlingen går ut på att hitta motivet på bilderna och fota hela laget på plats. Hela fotosafarin tar drygt en timme. Efter fotosafarin är det skönt att pusta ut med god mat och dryck på en av Kalmars mysiga krogar eller njuta av en picknick i en av Kalmars vackra parker. Minidebitering 2 500 kronor exklusive moms. Gäller för 10 personer. Max 25 personer. Kostnad för eventuell mat tillkommer. För mer information klicka på länken Fotosafari i Kalmar city

Ta med dina kollegor eller vänner på en spännande och lättsam stadsvandring i Kalmar! Vandringarna finns i tre olika karaktärer.

Mörkervandring – Farliga rackare och elaka spöken!
– en skrämmande tur genom sägnernas och skräckens Kalmar. Lyssna till spöklika berättelser ut Kalmars mörka historia, smaka på Skägg-Eriks hemliga dryck och följ med på en kuslig vandring genom mörka gränder och bastioner. Pris: 4 500 kronor exklusive moms vid max 25 deltagare. Hemlig dryck ingår. För mer information klicka på länken Mörkervandring – Farliga rackare och elaka spöken! .

Lär känna Kalmars mathistoria – med smak av ryskinspirerade Biff à la Lindström
Lär känna det okända Kalmar – följ med tillbaka till åren runt sekelskiftet 1900 – och ät och drick som man gjorde då. Du får en kulinarisk inblick i Kalmars mathistoria med en härlig blandning av historia, skrönor och matkultur. Stadsvandringen avslutas med den klassiska rätten Biff à la Lindström som skapades i Kalmar 1862 av kapten Henrik Lindström. Vegetariskt alternativ finns. Lättöl/vatten och kaffe/te och choklad ingår. Maten serveras i 1600-tals valven på restaurang Källaren Kronan i Kalmar.
Pris: 495 kronor/person exklusive moms. Minsta antal 10 personer. Max 30 personer.

Kulinarisk vandring i Kalmar – med berättelser om pizza, kinesiska rätter och bruna bönor
Följ med på en stadsvandring i matens tecken – och njut av lokala smaker och dofter. Du får en kulinarisk inblick i Kalmars mathistoria med en härlig blandning av historia, skrönor och matkultur. Efter stadsvandringen bjuder vi på lokala läckerheter – en delikatesstallrik med doftande ostar, närproducerat kallskuret, bönsallad och annat smått och gott. Vegetariskt alternativ finns. Lättöl/vatten och kaffe/te och choklad ingår. Delikatesstallriken serveras i 1600-tals valven på restaurang Källaren Kronan i Kalmar.
Pris: 495 kronor/person exklusive moms. Minsta antal 10 personer. Max 30 personer.

Gör nästa Kick Off eller konferens till en ovanlig men garanterat uppskattad upplevelse för dig och dina kollegor. Välj ett av våra äventyr eller kombinera och önska själv. Aktiviteten blir det givna samtalsämnet på jobbet en lång tid framöver.

Genom vårt stora kontaktnät och mångårig erfarenhet av både natur, kultur, mat och logi kan vi erbjuda hög kvalitet på våra arrangemang.

Smålands och Ölands Gastronomiska Akademi
Hösten 2016 blev jag nominerad av Smålands och Ölands Gastronomiska Akademi för framstående insatser inom småländsk och öländsk gastronomi i kategorin destinations- och landsbygdsutveckling genom matupplevelse. Matvandringarna är mycket populära.

Mer info om vandringarna. Pdf för utskrift

 

 

 

 

 

 


Ett urval av våra företagskunder. Stort tack till Er!
Linnéuniveristetet Högskolan Kristianstad
FÖRENINGEN AF SVERIGES KONSULER I DANMARK Svenska palliativregistret
Hässelby Vällingby Konstklubb IF Metall Samsö
Byggnadsindustrins Yrkesnämnd Barometern
Kapelludden AB Kronofogdemyndigheten
Åkesson Bygg Arla
RobNor AB Stagneliusskolan
Kalmar Gymnasieförbund Kalmar kommun
Tieto Sweden AB Ölands Turist AB
Kalmar Turistbyrå Karlskrona kommun
Stadium Sverige AB Evenemang Cementa AB Degerhamn
Travel Gate Sweden Turistakademin Uppsala Län
Gota Media Kalmar Södra Möckleby Hembygdsförening
Energikontor Sydost, Sydost Trampar Kalmar kommun, Halltorpsskolan
Växjö kommun, Ljungfälleskolan SPF Kalmardistriktet
Alsterbro-Bäckebo.nu Almi företagspartner Kalmar Län AB
Projekt Glasbyn Målerås Kalmar Gymnasieförbund, kostenheten
Föräldrakoperativet Silvertärnan i Karlskrona Länsstyrelsen Kalmar län
Polismyndigheten i Kalmar Torskolan
Tieto Norden Machinery AB
Åhléns AB Läkarhuset Kronan
Södra Cell AB Conservator AB
Folktandvården Berga Centrum Scandinavian Design Online AB
Apoteket AB Folksamkamraternaa
Kvällstidningen Expressen HSB Sydost
Kalmar Lantmän Länsförsäkringar i Kalmar län
Sanda Gymnasiesärskola SPF Jönköping
Aldebaran Säkerhetstjänst AB Källaren Kronan
Byggkonstruktörerna AB Officeonline AB
HRG Nordic AB Helsingborgs stad
Landstinget i Blekinge

Ett urval av våra upplevelser

En länk till en PDF-fil.