Följ med på en Öländsk prisbelönad matvandring!

En kulinarisk upplevelse för kropp och själ. Känn dofterna, hör fågelkvittret och njut av den höga himlen och närheten till havet. I samarbete med öländska matproducenter har vi valt ut Ölands finaste delikatesser. Allt är närproducerat. Ni vandrar tillsammans med en kunnig och engagerad guide.  Längs vägen görs matstopp för att avnjuta öländska läckerheter som vi dukar upp i  naturen. Under vandringen berättar vi om traktens kulturhistoria och bjuder på en och annan skröna!

I tävlingen arrangerad av Smålands & Ölands Gastronomiska Akademi kom vi på andra plats för framstående insatser i kategorin ”Destinations- och landsbygdsutveckling genom matupplevelse” 2016. Motiveringen är: ”För sin stora kunskap och utpräglade engagemang i att leda matvandringar på Öland”.

OBS! matvandringarna är coronaanpassade. 

Kort och lång matvandring med öländska läckerheter
Kort matvandring på 2 timmar med kortare matstopp med öländska smakprov. Vandringarna utgår från Vickleby och Jordhamn/Ölands stenkust.
Lång matvandring på 4 timmar med flera rikliga matstopp med öländska läckerheter. Vandringarna utgår från Vickleby/Stora Alvaret med start på Capellagården och Ottenby naturreservat på Ölands södra udde.

Lokalproducerade ostar, havtornsmarmelad och hummus tillverkad av öländska bönor är bara ett axplock av de öländska läckerheter som avnjuts och dukas upp i naturen. Allt är närproducerat och delikatesserna har valts ut i samarbete med öländska matproducenter.

Bokning för 2021 är öppen!
Du bokar genom att klicka på aktuell vandring/bild längst ner på sidan. Under respektive vandring finns alla datum. Första matvandringen är i påsk och säsongen avslutas i augusti.
Vill du betala med faktura istället? Maila till info@visitkalmaroland.com

Obs! Du får gärna ta med dig hunden på vandringen, men den måste hållas kopplad.

Företag & grupper
Om ni är en grupp kan ni boka egen dag och guide enligt överenskommelse.
Minidebitering lång vandring 8 950 kronor inklusive moms. Tid: 4 tim.
Minidebitering kort vandring 3 950 kronor inklusive moms. Tid: 2 tim.

Presentkort
Om du har svårt att välja matvandring – köp presentkort och boka plats lite senare. Maila din beställning till info@visitkalmaroland.com

Väder- och avbokningsgaranti
Jag garanterar att ni får inbetalda pengar tillbaka om arrangemanget ställs in. Om ni själva får förhinder och avbokar via telefon 0763-22 84 88 senast 72 timmar före arrangemanget, betalar jag tillbaka pengar minus en administrationsavgift.  OBS! Pengar tillbaka gäller inte för presentkort.

Välkommen med din bokning!