Följ med på en guidad matvandring på Öland!

En kulinarisk upplevelse för kropp och själ. Känn dofterna, hör fågelkvittret och njut av den höga himlen och närheten till havet.
I samarbete med öländska matproducenter har vi valt ut det bästa av vad Öland har att erbjuda av delikatesser. Allt är närproducerat.
Ni vandrar tillsammans med en kunnig och engagerad guide mellan olika vackra platser. Längs vägen görs flera matstopp för att avnjuta öländska läckerheter som vi dukar upp i  naturen. Under gourmetvandringen berättar guiden om traktens kulturhistoria och bjuder på öländska delikatesser med en och annan skröna!

Wow 🙂 En rolig nyhet! Nu är tävlingen arrangerad av Smålands & Ölands Gastronomiska Akademi avgjord. Jag kom på andra plats för framstående insatser i kategorin ”Destinations- och landsbygdsutveckling genom matupplevelse” 2016. Motiveringen är: ”För sin stora kunskap och utpräglade engagemang i att leda matvandringar på Öland”.

Tack till alla er som varit med och matvandrat 2017!
Det har varit väldigt trevligt att träffa er.  Nu ligger vandringsdatum för 2018 ute. Första vandringen blir 10 maj då orkidéerna blommar och säsongen avslutas 1 september.

Presenttips! Ge bort en upplevelse till någon du tycker mycket om!

Du kan redan nu köpa presentkort till guidade matvandringar med Öländska läckerheter och skrönor.
Komplettera gärna med en bricka eller glasunderlägg från vår presentbutik. Motiven är från platserna där vi matvandrar och brickorna är tillverkade på Öland. Maila din beställning till info@visitkalmaroland.com.

Matvandringar på tre platser och 10-årsjubileum 2018!
Matvandringarna arrangeras i Ottenby naturreservat på södra Öland, på Stora Alvaret som också kallas Sveriges Provence med start på Capellagården i Vickleby och i Skumtimmens landskap vid den dramatiska Stenkusten med start i Jordhamn.

Guidning, berättelser och skrönor varierar från plats till plats. Menyerna skiljer sig också åt. På vandringen längs Stenkusten kommer huvudmenyn från norra Öland och på de andra vandringarna är det mer mat från södra Öland. Vilken vandring blir din favorit?

Bokning
Säsongen börjar den 10:e maj och sista vandringen med fast datum blir lördag den 1 september. Du bokar genom att klicka på aktuell vandring längst ner på sidan. Vill du betala med faktura istället mailar du mig på info@visitkalmaroland.com

OBS! Du får gärna ta med dig hunden på vandringen, men den måste hållas kopplad.

Företag & Grupper
Om ni är en grupp  kan ni boka egen dag och egen guide enligt överenskommelse. Minidebitering 7 950 kronor inklusive moms (10 deltagare). Tidsåtgång 4 timmar.

Nyhet! Matvandring light i världsarvet – Södra Ölands Odlingslandskap.  Guiden berättar om det gastronomiska Öland och odlingslandskapet och bjuder på öländska smaker. Allt är närproducerat. ”Matvandring i världsarvet” är en kortare vandring med smakprov av öländska läckerheter. Start i konstnärsbyn Vickleby. Vandringen ges till företag och grupper. Pris 295 kronor/person. Minidebitering 4425 kronor inklusive moms (15 deltagare). Tidsåtgång 1 ½ timmar.
OBS! Under ”Öland spirar” den 13 maj klockan 13.00 arrangerar vi en vandring för privatpersoner. Pris: 295 kronor/person. För bokning och mer information skicka ett mail till  info@visitkalmaroland.com.

Bussguidning och mat
Du kan också kombinera din matvandring med bussguidning. Vi har stor erfarenhet av reseplanering både på Öland och i Glasriket.

Tips!
Om du har svårt att välja matvandring redan nu – köp presentkort och boka plats lite senare. Maila till info@visitkalmaroland.com så ordnar vi det.

Väder- och avbokningsgaranti!
Jag garanterar att ni alltid, om ni önskar, får inbetalda pengar tillbaka om arrangemanget ställs in. Om ni själva skulle få förhinder och avbokar via telefon 076 212 90 17 senast 48 timmar före arrangemanget betalar jag tillbaka inbetalda pengar minus 10% i administrationsavgift.  OBS! Pengar tillbaka gäller inte presentkort eller värdebevis från Liveit.

Ett minne från er vandring på Öland!
Vi har tagit fram somriga brickor och glasunderlägg med motiv från Öland och platserna där vi matvandrar.
Det är enkelt att köpa brickor och glasunderlägg i vår butik.

Välkommen med din bokning!
Karin Westbergh Öländsk natur- och kulturguide