Följ med på en Öländsk prisbelönad matvandring!

En kulinarisk upplevelse för kropp och själ. Känn dofterna, hör fågelkvittret och njut av den höga himlen och närheten till havet. I samarbete med öländska matproducenter har vi valt ut Ölands finaste delikatesser. Allt är närproducerat. Ni vandrar tillsammans med en kunnig och engagerad guide mellan olika vackra platser. Längs vägen görs flera matstopp för att avnjuta öländska läckerheter som vi dukar upp i  naturen. Under vandringen berättar guiden om traktens kulturhistoria och bjuder på en och annan skröna!

Wow 🙂 I tävlingen arrangerad av Smålands & Ölands Gastronomiska Akademi kom jag på andra plats för framstående insatser i kategorin ”Destinations- och landsbygdsutveckling genom matupplevelse” 2016. Motiveringen är: ”För sin stora kunskap och utpräglade engagemang i att leda matvandringar på Öland”.

Datum för matvandringar 2019
Datum läggs ut i början av december. Första vandringen blir i maj då orkidéerna blommar. Säsongen avslutas i september.

Matvandringarna arrangeras i två varianter
Lång matvandring (4 timmar), flera rikliga matstopp med öländska läckerheter.
Kort matvandring (2 timmar), kortare matstopp med öländska smakprov.

Lång matvandring på tre platser
Matvandringarna arrangeras i Ottenby naturreservat på södra Öland, på Stora Alvaret som kallas Sveriges Provence. Vandringen startar på Capellagården i Vickleby och i Skumtimmens landskap vid den dramatiska Stenkusten med start i Jordhamn. Guidning, berättelser, skrönor och menyer varierar från plats till plats.

Bokning
Du bokar genom att klicka på aktuell vandring längst ner på sidan.
Vill du betala med faktura istället? Maila till info@visitkalmaroland.com
Obs! Du får gärna ta med dig hunden på vandringen, men den måste hållas kopplad.

Företag & Grupper
Om ni är en grupp kan ni boka dag och guide enligt överenskommelse. Minidebetering
7 950 kronor inklusive moms. Tid: 4 timmar.

Kort matvandring på 2 timmar
Matvandring i världsarvet – Södra Ölands Odlingslandskap. Guiden berättar om det gastronomiska Öland och odlingslandskapet och bjuder på öländska smaker. Allt är närproducerat. ”Matvandring i världsarvet” är en kortare vandring där vi bjuder på smakprov av öländska läckerheter. Vandringen utgår från konstnärsbyn Vickleby och ges till företag och grupper. Pris 295 kronor/person. Minidebetering 2 950 kronor inklusive moms. Tid: 2 timmar.

Presenttips!
Om du har svårt att välja matvandring redan nu – köp presentkort och boka plats lite senare. Komplettera gärna med boken ”Öländska skrönor och bönor” eller med en bricka eller glasunderlägg från vår presentbutik. Motiven är från platserna där vi matvandrar och brickorna är tillverkade på Öland. Maila din beställning till info@visitkalmaroland.com

Väder- och avbokningsgaranti
Jag garanterar att ni får inbetalda pengar tillbaka om arrangemanget ställs in. Om ni själva får förhinder och avbokar via telefon 076 212 90 17 senast 48 timmar före arrangemanget, betalar jag tillbaka pengar minus 10% i administrationsavgift.
OBS! Pengar tillbaka gäller inte presentkort eller värdebevis från Liveit.

Välkommen med din bokning!
Karin Westbergh, prisbelönad Öländsk natur- och kulturguide