Följ med på en Öländsk prisbelönad matvandring!

En kulinarisk upplevelse för kropp och själ. Känn dofterna, hör fågelkvittret och njut av den höga himlen och närheten till havet. I samarbete med öländska matproducenter har vi valt ut Ölands finaste delikatesser. Allt är närproducerat. Ni vandrar tillsammans med Karin Westbergh som är en kunnig och engagerad guide.  Längs vägen görs flera matstopp för att avnjuta öländska läckerheter som vi dukar upp i  naturen. Under vandringen berättar Karin om traktens kulturhistoria och bjuder på en och annan skröna!

Wow 🙂 I tävlingen arrangerad av Smålands & Ölands Gastronomiska Akademi kom jag på andra plats för framstående insatser i kategorin ”Destinations- och landsbygdsutveckling genom matupplevelse” 2016. Motiveringen är: ”För sin stora kunskap och utpräglade engagemang i att leda matvandringar på Öland”.

OBS! matvandringarna är coronaanpassade. 

Matvandring med öländska läckerheter
Lång matvandring (4 timmar), flera rikliga matstopp med öländska läckerheter. Vandringarna utgår från följande platser:
Vickleby/Stora Alvaret med start på Capellagården och Ottenby naturreservat på Ölands södra udde.
Kort matvandring (2 timmar), kortare matstopp med öländska smakprov. Vandringarna utgår från Vickleby och Jordhamn/Ölands stenkust.

Lokalproducerade ostar, havtornsmarmelad och hummus tillverkad av öländska bönor är bara ett axplock av de öländska läckerheter som avnjuts och dukas upp i naturen. Allt är närproducerat och delikatesserna har valts ut i samarbete med öländska matproducenter.

Bokning
Du bokar genom att klicka på aktuell vandring/bild längst ner på sidan och här finns också vandringsdatum. Första vandringen är i maj då orkidéerna blommar och säsongen avslutas i september.
Vill du betala med faktura istället? Maila till info@visitkalmaroland.com

Obs! Du får gärna ta med dig hunden på vandringen, men den måste hållas kopplad.

Företag & Grupper
Om ni är en grupp kan ni boka egen dag och guide enligt överenskommelse.
Minidebitering lång vandring 8 950 kronor inklusive moms. Tid: 4 timmar.
Minidebitering kort vandring 3 950 kronor inklusive moms. Tid: 2 timmar.

Presenttips!
Om du har svårt att välja matvandring redan nu – köp presentkort och boka plats lite senare. Komplettera gärna med boken ”Öländska skrönor och bönor”. Maila din beställning till info@visitkalmaroland.com

Väder- och avbokningsgaranti
Jag garanterar att ni får inbetalda pengar tillbaka om arrangemanget ställs in. Om ni själva får förhinder och avbokar via telefon 076 212 90 17 senast 72 timmar före arrangemanget, betalar jag tillbaka pengar minus en administrationsavgift.
OBS! Pengar tillbaka gäller inte för presentkort.

Välkommen med din bokning!
Karin Westbergh, prisbelönad Öländsk natur- och kulturguide