Matvandring – Ottenby på Ölands södra udde


895:- Pris per vuxen person
Guidade matvandringar på Öland – en kulinarisk upplevelse för kropp och själ

Följ med på en guidad matvandring i Ottenby naturreservat

Här väntar allt från naturbetat nötkött, salami, läckra ostar, bönsallad, havtorn, lokalt bröd och annat njutbart. Mat och dryck som bjuds kommer från södra Öland. Nästan allting som står på menyn hittar du bara här på Öland, sällan i vanliga matbutiker. Här blir det gastronomiska upplevelser utöver det vanliga. Matvandringen är en upplevelse för kropp och själ. Du känner dofterna, hör fågelkvittret och njuter av den höga himlen och närheten till havet.

Du vandrar tillsammans med en kunnig och engagerad guide mellan olika vackra platser på Ölands södra udde i Ottenby naturreservat, en av Sveriges bästa fågellokaler och en plats med en mycket spännande historia. Området är rikt på fornlämningar, här ligger Ottenby kungsgård och fyren Långe Jan som byggdes av ryska krigsfångar.

Längs vägen görs matstopp för att avnjuta öländska läckerheter som vi dukar upp i naturen.

Under vandringen berättar guiden om traktens kulturhistoria och bjuder på öländska delikatesser med en och annan skröna.

Matvandringen avslutas mer fler öländska läckerheter som serveras på restaurang Fågel Blå som ligger i Ottenby naturreservat längst ut Ölands södra udde.

Information
Vandring: ca 4  km med start vid Södra Lundparkeringen som ligger inne i reservatet mitt emot Kungsstenarna.
Tidsåtgång: ca 4 timmar inklusive matstoppen.
Klädsel: bekväma vandringsskor och kläder efter väder.
Det är en utomhusaktivitet. Vid dåligt väder serveras maten inomhus.
En introduktion till utställningen i Naturum ingår.
Terrängen är lätt att vandra i. OBS! Turerna är INTE handikappanpassade.

Väder- och avbokningsgaranti
Jag garanterar att ni alltid, om ni önskar, får inbetalda pengar tillbaka om arrangemanget ställs in. Om ni själva skulle få förhinder och avbokar via telefon 0763-22 84 88 senast 48 timmar före arrangemanget betalar jag tillbaka inbetalda pengar minus 10% i administrationsavgift.

Pris och bokning
Ordinarie: 895 kronor inklusive moms.
Barn: 7-12 år i vuxens sällskap 455 kronor inklusive moms.
Boka aktivitet gör ni enkelt genom att klicka på KÖP knappen.
Om du vill betala med faktura, maila mig din bokning på info@visitkalmaroland.com

Grupper & Företag
Om ni är en grupp kan ni boka egen dag och egen guide enligt överenskommelse. Minidebitering 8 950 kronor inklusive moms (10 deltagare).

Tips
Följ gärna med på en fågel- och sälguidning tillsammans med naturum Ottenby före matvandringen. Guidningen utgår från Naturum och betalas på plats. Turen behöver inte förbokas. Arrangemanget är ett samarbete med naturum Ottenby.

Om ni vill vara med på Ringmärkning arrangerad av Ottenby fågelstation måste ni förboka, ring 0485-66 10 93 för tider och bokning.

Presentkort
Ge bort en vandring med våra populära presentkort. Du bestämmer beloppet. Läs mer och beställ presentkort här.

 


Det finns ingenting att boka för tillfället.