Cykeltur – Över Alvaret och södra Öland


3440:- Från pris, per person.
En 4 dagars cykeltur i natursköna södra Öland med noga utvalt boende under hela vistelsen

Upplev södra Ölands världsarv. Cykla över Stora Alvaret till södra udden med Ottenby lund, rikskänd fågelstation och fyren Långe Jan. Under cykelturen passeras idylliska radbyar, Stora Alvaret som är ett av världens mest säregna kulturlanskap och kallas Nordens Provence, Eketorps fornborg och Ottenby Kungsgård med anor från Gustav Vasas tid. Njut av det vackra och öppna landskapet. För logi har vi valt ut fina ställen som passar perfekt för en härlig semester.

Resfakta
4 dagar, 3 nätter med start i Mörbylånga.

Dag 1: Stora Alvaret, kalksten, radbyar, gallerier, Östersjön.
Cykla genom idylliska byar och njut av Stora Alvaret, ett av världens mest säregna kulturlandskap. Flertusenåriga betestraditioner och tunnar jordar på kalkstensberggrunden har skapat förutsättningar för ett mycket speciellt växt- och djurliv. Varje årstid har sin charm – på våren med sprakande blomsterprakt och sånglärkornas drill och på sommaren med dofter av blommande timjan. På Öland finns ett speciellt ljus och på södra Öland bor flera konstnärer. Här finns också gårdsbutiker med lokala delikatesser, gallerier och keramiker. Övernattning på hotell Gammalsbygården på sydöstra Öland. På kvällen njuter du av en härlig tvårätters middag med dryck. Dagens cykeltur är ca 39 kilometer.

Dag 2: Södra Öland och en storslagen utsikt över Östersjön
Efter frukost går turen söderut. Ni får med er lunchpaket och dryck. Turen går genom idylliska byar och nära Östersjön. Längs vägen finns härliga bad och många sevärdheter som Gräsgårds idylliska hamn och Eketorps fornborg. Övernattning på Bed & Breakfast Lundagården i närheten av Grönhögen. Middag på egen hand. Dagens cykeltur är ca 12 kilometer.

Dag 3: Södra udden med Ottenby lund och öppna vidder där himmel och hav möts
Efter frukost går turen till Ölands södra udde. Ni får med er matsäck och dryck. Dagens höjdpunkter är Eketorps fornborg och Ottenby naturreservat vid södra udden där Östersjön och Kalmarsund möts. Längs vägen passerar ni Ölands längsta radby, Karl X:s mur från 1650-talet och Ottenby kungsgård med anor från Gustav Vasas tid. På de vackra sjö- och ängsmarkerna betar kungens dovhjortar och längst ut på udden ligger Ottenby Naturum, fågelstation och fyren Långe Jan, Sveriges högsta fyr som byggdes av ryska krigsfångar på 1700-talet. Området är en av Sveriges bästa fågellokaler. Övernattning på Bed & Breakfast Lundagården i Grönhögen. Middag på egen hand. Dagens cykeltur är ca 21 kilometer.

Dag 4: Vackra kringbyggda ölandsgårdar och Kalmarsund
Efter frukost går turen norrut. Ni får med er matsäck och dryck. Turen går på bra cykelvägar förbi idylliska byar, vackra ölandsgårdar och längs Kalmarsund med härliga havsbad. Njut av det vackra landskapet. Turen avslutas i Mörbylånga. Dagens cykeltur är ca 35 kilometer.

I paketet ingår
3 övernattningar med del i dubbelrum och frukost på noga utvalt boende på hotell och Bed & Breakfast,
1 tvårätters middag tillagad av lokala råvaror så långt det är möjligt och alkoholfri dryck
3 lunchpaket med dryck.
Ni får med er en detaljerad färdbeskrivning med tips på konst, kultur och vackra sevärda platser längs vägen och en detaljerad cykelkarta.

OBS!: Ta med egen termos och kylväska.

Tillgänglighet
15 maj – 15 augusti.

Startdagar
Efter överenskommelse. Även söndagar under högsäsong.

Varaktighet
4 dagars cykling, 3 övernattningar. Total cykling ca 107 kilometer med start i Mörbylånga.

Pris
aktuellt pris kommer i januari.

Bokningsförfrågan gör ni enkelt genom att fylla i nedanstående formulär. 
OBS! Bokningen är öppen från 20 januari.


Bokningsförfrågan

1

Hur många är ni som kommer?

Vi behöver veta hur många ni är.